Начало България На четири места в страната ще избират кмет на балотаж, ПП-ДБ и...

На четири места в страната ще избират кмет на балотаж, ПП-ДБ и ГЕРБ се борят за двата варненски района

24
избори
Снимка; БТА

Избори за кметове на балотаж в четири населени места. Резултатите от проведените в неделя частични и нови избори за местна власт показват, че на 27 октомври ще има балотажи. Това включва районите „Одесос“ и „Приморски“ във Варна, село Коиловци в област Плевен и село Войнягово в област Карлово, според решенията на Общинските избирателни комисии (ОИК).

В район „Одесос“ във Варна на втория тур ще участват Янислава Шопова от „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) и Георги Недев, издигнат от ГЕРБ.

На втория тур в район „Приморски“ ще бъдат Николай Желязков от „Продължаваме промяната-Демократична България“ и Людмила Колева – Маринова от ГЕРБ.

Пълномощията на избраните за кметове Цветнен Цветков и Николай Желязков във Варна бяха прекратени през февруари, което доведе до провеждането на частични избори. В област Плевен, кандидатите за кмет на село Коиловци са Валя Габрова от коалиция „Левицата!“ и Миглена Василева от ГЕРБ. В област Карлово, кандидатите за кмет на село Войнягово са Петър Градев и Тодор Минковски.

Освен това, частични и нови избори бяха проведени в редица други общини и села в страната, като резултатите показват различни избрани кметове и избирателна активност от около 11% до 25%. Новите лидери трябва да се справят с предизвикателствата и отговорностите пред тях в бъдеще.

Още новини от деня – четете тук