Начало Любопитно Най-странните правила, които трябват да спазват жените в английското кралство семейство

Най-странните правила, които трябват да спазват жените в английското кралство семейство

119
Принц Уилям и Кейт Мидълтън
Принц Уилям и Кейт Мидълтън

Всичко за етикета в кралското семейство

Протоколите за кралското семейство са стриктни и бдително спазвани, въпреки че има изключения. Всички знаят правилата за различните събития и как да си държат пристойността. Така например, има правило, че на една маса не може да седят повече от 13 души, а разположението на приборите дава знак на обслужващия персонал кога може да се събере посудата. Дори чашата за чай трябва да се държи по определен начин.

Всяка година кралското семейство организира различни официални събития, където важат специални правила за всички членове на Уиндзорите. Например, наредбата на пристигане е строга – монархът е първият, последван от съпругата си, ако е присъствала, и след тях принц Уилям и херцогиня Кейт, последвани от останалите.

Жените трябва да спазват повече правила от мъжете, като например как да слизат по стълбите. Правилата са строги и бордирани с детайли, които трябва да бъдат спазени. Даже най-малката грешка може да повлияе на репутацията. Едно от обясненията за забавянето на предложението за брак на принц Уилям към Кейт Мидълтън се дължи на необходимостта жената да се учи на дворцовия етикет.

Въпреки по-либералния подход по време на годините, все още има някои неизменни правила – като приключването на яденето, когато монархът приключи, или забраната за децата да се намесват в разговорите на възрастните. Все още се изискват поклон и реверанс към по-високопоставените.