Начало Новини Над 150 състезатели ще премерят сили в състезанията по конен спорт за...

Над 150 състезатели ще премерят сили в състезанията по конен спорт за Купа "Житница" през уикенда

34
Над 150 състезатели ще премерят сили в състезанията по конен спорт за Купа "Житница" през уикенда

Над 150 състезатели в различни възрастови групи и дисциплини ще премерят сили от утре до неделя в състезанията на конна база Тракиец, село Житница. 

Събитието се очаква с огромен интерес от ездачи и зрители и със сигурност ще бъде много интересно в трите дни на проявата.

Награден фонд от 16 000 лева ще бъде разпределен в отделните изпитания. Паркур майстор ще бъде Лукас Шутровски от Полша, който е международен съдия – 2 ниво, с над 10-годишен опит.

„Купа „Житница“ не е просто турнир, това е празник. Празник за конния спорт, празник за селото и жителите на Житница. Празник за Вас скъпи гости. През тези три дни ще се насладим на изключително оспорвано състезание, в което състезателите са разпределени в няколко тура: бронзов – с препятствия до 115 см.; сребърен – с препятствия до 125 см. и златен – с височина до 140см., също така сме подготвили категории за деца и пони ездачи, както и млади 4/5-годишни коне.

Най-интересната част за публиката ще бъде в събота около 13:00 часа, когато ще могат да наблюдават нашия Карнавал – коне и ездачи в костюми ще скачат на манежа, а най-атрактивният от тях ще бъде награден.

В неделния ден 18 тандема с най-добрите ездачи от България ще участват в Гран При с височина 140см. и този от тях, който се представи най-добре в трите състезателни дни, ще грабне Купа „Житница“,  заяви Анна Гочева, главен организатор на турнира.

Гочева покани „всеки, който обича конете и конния спорт, да се включи в нашия празник от 27 до 29 септември от 9:00 до 18:00 часа на конната база в Житница“, като допълни, че входът за зрители е безплатен.