Начало Водещи Мъж живя няколко дни с мъртвата си съпруга. Издъхнала при скандал между...

Мъж живя няколко дни с мъртвата си съпруга. Издъхнала при скандал между двамата

29
подслушване на политици
Снимката е илюстративна

Полуразложен труп на 67-годишна е открит в жилищен блок в Сопот. Районната прокуратура в Пловдив е привлякла като обвиняем нейния съпруг.

Действията на институциите идват след сигнал на 23 септември, подаден на тел. 112 за това, че в Сопот от апартамент в жилищен блок се усеща силна неприятна миризма. На място са пристигнали полицейски и медицински екипи, като в една от стаите открили мъртвата жена. Установено било, че тя е починала преди няколко дни след възникнал инцидент между нея и съпруга ѝ.

Незабавно са започнали действия по разследването – огледи, разпити на свидетели, назначена е съдебномедицинска експертиза за установяване на датата, на която е починала жената, както и причината за смъртта.

Обвиняемият е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор, като в този срок ще се прецени дали да бъде внесено искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

При друг случай Районна прокуратура – Видин внесе в съда обвинителен акт срещу 57-годишен мъж, привлечен като обвиняем за закана с убийство и причиняване на телесна повреда на съпругата си.