Начало Новини "Момчетата, които влязоха от пейката, свършиха страхотна работа", радва се Диего Симеоне...

"Момчетата, които влязоха от пейката, свършиха страхотна работа", радва се Диего Симеоне след победата над Леганес в Ла Лига

29
"Момчетата, които влязоха от пейката, свършиха страхотна работа", радва се Диего Симеоне след победата над Леганес в Ла Лига

Старши треньорът на Атлетико (Мадрид) Диего Симеоне похвали влиянието на резервите си, които помогнаха на отбора да се възстанови след гол пасив и да спечели с 3:1 срещу гостите от Леганес в 10-ия кръг на Ла Лига днес.

Гостите от Леганес откриха резултата преди почивката с превъзходен гол на Иван Нею, а пропуснатите шансове изнервиха и играчите, и публиката на Атлетико докато Симеоне не направи пет смени, които дадоха така необходимия тласък за обрата. Резервите Хулиан Алварес и Джулиано Симеоне направиха ключови асистенции, Александър Сьорлот вкара два пъти, а Антоан Гризман също намери мрежата, за да помогне да се спечели мача.

„Работата на момчетата, които влязоха в игра, беше много добра. Те ни дадоха агресия в нападение, която беше от решаващо значение, за да ни доведе до победата“, каза Симеоне пред телевизия Movistar Plus, коментирайки как 21-годишният му син Джулиано, който обикновено е нападател, се развива като крило.

„В последно време тренира на тази позиция и се справя наистина добре. В Аржентина той също тренираше на десния фланг на атаката и виждаме, че се подобрява. Но не е завършен играч, има още какво да се желае. Но това, което наистина оценявам, е гладът и ентусиазмът, които той излъчва. През второто полувреме мисля, че имахме малко повече пространства зад тяхната крайна линия на защитата, които използвахме. Момчетата заслужиха тази победа да бъде награда за техните усилия“, каза още Симеоне.

Неговият тим, който в сряда ще се изправи срещу Лил в Шампионската лига, се изкачи на трето място в класирането с 20 точки, на четири зад втория Реал Мадрид и лидера Барселона, който има мач преднина и ще приеме Севиля по-късно в неделя.