Начало България Митко Павлов: Ние събираме капачки за децата, а полицаите си купуват БМВ-та

Митко Павлов: Ние събираме капачки за децата, а полицаите си купуват БМВ-та

34
Митко Павлов
Снимка: Facebook

Хората се ангажират с различни благотворителни дейности, за да помогнат на децата с издръжка на учебни материали и нужди. А също така, ние събираме средства за кампании, които да помогнат на същите тези деца, по време на празници като Коледа, Великден или просто всеки ден.

Ние сме изненадани, че тротоарите са в ужасно състояние и че новите поправки понякога се разрушават поради липса на координация между различните служби.

При пътуване по българските пътища влизаме в ужас заради техните лоши условия.

Искаме възможността да пътуваме до морето или на вила, дори и с риск от инциденти по пътя, защото морето е едно нещо, което е важно за нас.

Много от нас предпочитат да се забавляват и пие, отколкото да се борят за по-добри условия и промени в системата. За нас е по-важно да седим и да чакаме нещата да се случат, вместо да настояваме за промени. За които вече сме заплатили.

Докато ние събираме средства за деца, министерството на вътрешните работи си купува нови БМВ, някои от които са спортни.

Нямаше проблем, ако бяхме страна като Швейцария или Германия. Но не сме. Този въпрос е повече морален, отколкото материален.

Може би новите коли са финансирани и може би са необходими, но има много други неща, които са по-необходими и изчакват вече 20 години за промени и за някой, който да ги осъществи.

Тук ни крадат безкрайно и всекидневно, но си вършим работата и чакаме заплатата си. Чакаме новите идеи на новия министър и може би решенията му да направят нещо по-хубаво.

И изглежда, че трябва да се грижа за себе си, зашото ние бързаме да забравим важните хора като учителите и лекарите, заради нашите лични интереси и удоволствия.

Тревожно е, че ние предпочитаме да се забавляваме и да пияме, отколкото да изискваме промени за по-добро бъдеще. Затова е лицемерие да организираме събирания и да плачем за събиране на средства за деца, без да се погрижим за по-съществени проблеми.

Защо не се погрижим за себе си и за другите? Защо залагаме на оскверняване на ценностите ни?

Защо допускаме такъв разврат в обществото? Никога няма да разберем. И все пак, продължаваме да си служим с алкохол и да събираме капачки за кувьозите.

Вече платихме данъците си за това. Но парите са използвани за административни разходи и неща, които не ни интересуват.

Желая ви приятен ден. А новите БМВ на полицията вероятно ще са оборудвани с по-удобни терминали за заплащане на глоби. Винаги сме на разположение на клиентите.

Коментарът е публикуван във Фейсбук профила на Митко Павлов. Заглавието е на редакцията на ДЕБАТИ.БГ.