Начало Новини МИНА: Черна гора и Китай отчитат добро сътрудничество в областта на инфраструктурата

МИНА: Черна гора и Китай отчитат добро сътрудничество в областта на инфраструктурата

29
МИНА: Черна гора и Китай отчитат добро сътрудничество в областта на инфраструктурата

Двустранните отношения между Черна гора и Китай са напреднали в областта на инфраструктурата, което се вижда от успешното сътрудничество по първия участък от проекта за магистрала Бар-Боляре, предаде за БТА черногорската агенция МИНА.

Вицепремиерът по въпросите на инфраструктурата и регионалното развитие Милун Зогович се срещна с делегация на китайското посолство, водена от заместник-ръководителя на мисията и временно управляващ Лу Фангцин.

„Страните обсъдиха възможностите за по-нататъшно укрепване на традиционно силните отношения между Черна гора и Китай“, се казва в прессъобщението, публикувано от кабинета на вицепремиера.

Двустранните връзки са напреднали особено в областта на инфраструктурата, като пример за това е успешното сътрудничество по първия участък от проекта за магистрала Бар-Боляре.

„Беше заключението, че поддържането на продължаващ диалог и конкретизиране на инициативи за взаимно опознаване и размяна на опит е от съществено значение за насърчаване на по-тясното сътрудничество“, се казва в прессъобщението.

(Тази информация се разпространява от БТА по договор с черногорската агенция МИНА)