Начало Новини МИНА: Предприемачи от Черна гора и Гърция обсъждат възможностите за по-тясно сътрудничество...

МИНА: Предприемачи от Черна гора и Гърция обсъждат възможностите за по-тясно сътрудничество в ключови сектори

49
МИНА: Предприемачи от Черна гора и Гърция обсъждат възможностите за по-тясно сътрудничество в ключови сектори

На бизнес форум в Атина беше заключено, че Черна гора и Гърция могат да установят по-тясно сътрудничество в областта на селското стопанство, устойчивите екологични практики и инвестициите в големи инфраструктурни проекти, с допълнителни възможности в туризма, енергетиката и ИТ сектора, предаде за БТА черногорската агенция МИНА.

Бизнес форумът и двустранните разговори между предприемачите бяха организирани от търговските камари на Черна гора и Атина, в сътрудничество с Гръцката агенция за насърчаване на износа и подкрепа на инвестициите (Enterprise Greece) и Агенцията за инвестиции на Черна гора.

Според прессъобщение на Търговската камара на Черна гора (PKCG) събитието е организирано с цел да допринесе за засилване на икономическите отношения между двете страни и да представи бизнес възможности и потенциал за инвестиции на предприемачите.

По време на събитието бяха подписани меморандуми за разбирателство между търговските камари и инвестиционните агенции на двете страни.

Освен това след форума беше подписан меморандум за сътрудничество между търговските камари на Черна гора и Пирея.

Форумът беше организиран като част от Enterprise Europe Network (EEN), който съдейства за множество B2B срещи между предприемачи от Черна гора и Гърция.

(Тази информация се разпространява от БТА по договор с черногорската агенция МИНА)