Начало Водещи Медиите като пречка за ИТН: Как въпросите за връзките с Пеевски ги...

Медиите като пречка за ИТН: Как въпросите за връзките с Пеевски ги изкарват извън релси

84
Илиян Василев
Илиян Василев

Какви глезени деца на българската политика са тези от ИТН, а и не само те – Възраждане, Величие, ГЕРБ. Пеевските кандидат-депути дори не смеят да се явят в студио. Както и тези на Доган. Сутринта на политик от яслата на Слави Трифонов не му се получило в БТВ, задавали му „лоши“ въпроси, които по всякакви международни стандарти са логични и се задават името на зрителите. Но „мужкарците“ не са свикнали на неуговорени въпроси, а като не отговарят губят избиратели. Та на кандидат ИТН депутатът му задават най-логичен въпрос – с редицата случаи, когато гласува с ГЕРБ и Пеевски, а той в цялата си премъдрост, вместо да отговори, атакува журналистката, че било като Кирил Петков ?!?! А уж се води за интелектуалец, за умен.

И тати Слави бърза да се жали, че лошия журналист е обидил момченцето му, на ръководството на БТВ, като изтъква заслугите си – досущ активен борец за заслуги към телевизията. Като че ли го е правел безплатно през тези години и не е получавал милиони. И изобщо като че това не е било сделка, твърде изгодна за него най-вече. Нищо че пак продължава да прави шоу в същата теливизия и да печели пари.

И този шоумен, който най-безскрупулно и непрофесионално превърна популярността си от ТВ шоута в политика и партия, без преди това да предупреди зрителите си, днес говори за „професионализъм“. Изобщо няма идея и вероятно никога не е имал какви са журналистическите стандарти в такива формати. Да погледне BBC Hardtalk – в сравнение с въпросите там, Мария Цънцарова им е направо роднина на Балабанов. Станиславчо щеше да реве със сълзи, нали е свикнал с мисирките, които не го притискат и изведнъж, на него, детето на Слави, някой ще се осмели да го постави под малко напрежение. Отишъл да трупа червени точки от името на Слави и да събира избиратели, пък се оказа, че се налата Тати да отива в училище да се оплаква на директорката от учителката.

И се водят „анти-системни“ играчи. Знаете ли с какво Мария ги засегна – че ги пита за връзката им с Пеевски, която провали кабинета на Петков, и пречеше на кабинета Денков. И сега се мъчат да се домогнат до участие в кабинет или до останат в опозиция – но винаги с идеята да атакуват и изваждат от равновесие ППДБ. Пък нещо не се получава и социолозите не ги дават да влезат, защото таткото на Слави баш татко Пеевски трябва сам да се бори за влизане и няма време за „кръводаряване“ на Славчовата детска градина.

*Текстът е публикуван във фейсбук профила на автора. Заглавието е на ДЕБАТИ.БГ.

Още актуални коментари – четете тук