Начало Новини МВР в Северна Македония разследва полицаи, които вместо да напишат глоба, поискали...

МВР в Северна Македония разследва полицаи, които вместо да напишат глоба, поискали от нарушителя да купи напитки от близкия магазин

89
МВР в Северна Македония разследва полицаи, които вместо да напишат глоба, поискали от нарушителя да купи напитки от близкия магазин

Трима полицаи от Скопие се разследват за получаване на подкуп, съобщават от МВР в Скопие. На видео от охранителни камери, разпространено със съобщението, се вижда как полицейски бус включва светлинна сигнализация, за да спре автомобил, след което мъж купува някакви артикули от хладилник за напитки в магазин и ги носи до паркирания на централна улица в Скопие полицейски микробус, подавайки ги през прозореца. 

Според Министерството на вътрешните работи, „при изпълнение на служебни задачи полицаите поискали и получили подарък, за да не констатират нарушение на пътя, като по този начин са уронили доброто име на МВР”. 

Инцидентът е станал на 4 юли час преди полунощ, а заподозрените полицаи са служители на Полицейското управление в община Център в Скопие.

Отделът за вътрешен контрол, криминални разследвания и професионални стандарти ще направи предложение за започване на производство за нарушаване на трудовия ред и дисциплина и ще поискат отстраняване от работа на тримата полицаи до приключване на дисциплинарното производство, се казва в съобщението на МВР.