Начало Новини Манчестър Сити и Челси постигнаха победи в турнира за Купата на Лигата...

Манчестър Сити и Челси постигнаха победи в турнира за Купата на Лигата на Англия

24
Манчестър Сити и Челси постигнаха победи в турнира за Купата на Лигата на Англия

Матеуш Нунес вкара първия си гол за Манчестър Сити в 34-ия си мач, а домакините победиха с 2:1 над втородивизионния Уотфорд, за да стигнат до четвъртия кръг на турнира за Купата на лигата на Англия.

Джереми Доку реализира попадение за Сити след пет минути игра преди Нунес да направи 2:0 в 38-ата минута на „Етихад“.

Уотфорд върна един гол чрез Том Инс, син на бившия полузащитник на Манчестър Юнайтед и Ливърпул Пол Инс, в 86-ата минута. Осемкратният шампион Манчестър Сити обаче не допусна изненада, въпреки известния натиск в края на гостите.

Челси също е в четвъртия кръг на надпреварата след победа с 5:0 срещу лидера от четвърто ниво на английския футбол Бароу на „Стамфорд Бридж“, а Кристофър Нкунку се отличи с хеттрик за отбора на Енцо Мареска.

Мениджърът направи 11 промени в своя състав. „Сините“ поведоха с три гола в рамките на половин час, след като Нкунку вкара два пъти, а автогол си отбеляза Пол Фарман.

През вторите 45 минути точни бяха Педро Нето и отново Нкунку.

Мачът ще се запомни и с завръщането на Бен Чилуел като резерва на полувремето. Той беше посрещнат с аплодисменти от феновете на домакините пет седмици след като Мареска му каза, че няма бъдеще в клуба.

В друга среща от турнира Астън Вила спечели с 2:1 като гост на тима от Лига 1 Уикъмб. Две попадения за бирмингамци бяха дело на Емилиано Буендия в 55-ата и на Джон Дюран в 85-ата минута от дузпа, а за домакините се разписа Ричард Коне в петата минута на добавеното време.

Лестър отстрани трудно Уолсол след 3:0 след изпълнения на дузпи и 0:0 в редовното време. Вратарят Дани Уорд се превърна в герой за тима, след като спаси три изстрела от бялата точка.