Начало Новини Магическият свят на Хари Потър оживя в Букурещ

Магическият свят на Хари Потър оживя в Букурещ

39
Магическият свят на Хари Потър оживя в Букурещ

Въпреки високите градуси и жълтия код за опасна жега стотици жители и гости на Букурещ на всякаква възраст се стекоха на площад “Революция” в центъра на града, за да видят огромните надуваеми герои от магическия свят на Хари Потър. Под звуците на вълшебната музика от филмовата поредица инсталациите с височина около четири метра се движеха по един от най-старите булеварди в румънската столица – “Каля Викторией”, бутани от независими артисти от Испания. Малки и големи позираха до куклите за снимки. 

Вниманието на зрителите привлякоха и музикантите от Puglia Street Band от Италия, които предизвикаха експлозия от енергия в центъра на Букурещ. Те сменяха стиловете – фънк, рок, латино, поп и музика от Балканите и превърнаха публиката в активен участник в представлението.

Днешното шоу, което завърши с бурни аплодисменти, беше в рамките на инициативата “Отворени улици”, която се провежда всеки уикенд от юни до октомври в Букурещ. През съботните и неделните летни дни първата павирана улица в Румъния “Каля Викторией” се превръща в пешеходна зона и докато жителите и гостите на румънската столица се разхождат пеша, те могат да слушат музика на живо в различни стилове, да наблюдават различни артистични прояви, да разглеждат изложби, да участват с децата си в игри.