Начало Новини "ЛинктИн" спира да използва данни на потребителите си от Великобритания за обучение...

"ЛинктИн" спира да използва данни на потребителите си от Великобритания за обучение на изкуствен интелект

34
"ЛинктИн" спира да използва данни на потребителите си от Великобритания за обучение на изкуствен интелект

Социалната мрежа за професионални контакти „ЛинктИн“ (LinkedIn) временно спира да използва съдържание, публикувано на платформата й от потребители във Великобритания, за да обучава приложения, базирани на изкуствен интелект. Решението на платформата, която е собственост на американския технологичен гигант „Майкрософт“ (Microsoft), идва след намеса на британските регулаторни власти, предаде ДПА.

Службата на комисаря по информацията (ICO) в Лондон обяви днес, че „ЛинктИн“ е потвърдила своето решение да спре да използва данните на британските си потребители за обучение на модели на генеративен изкуствен интелект.

Вчера беше съобщено, че онлайн гигантът е „актуализирал своята политика“ относно данните на потребителите. Промяната предвиждаше използването на личните данни на потребителите, включително публикациите и коментарите им в социалната мрежа, за обучение на „модели на изкуствен интелект, както и за по-добро персонализиране на услугите в „ЛинктИн“.

Службата на комисаря по информацията обаче обяви, че е „изразила загрежност пред „ЛинктИн“ относно решението да използва данните на потребителите си, за да обучава изкуствен интелект. В резултат на това социалната мрежа е „променила своя подход“, посочва регулаторът.