Начало Водещи Лена Бориславова и Явор Божанков дават ИТН и „Възраждане“ на прокуратурата

Лена Бориславова и Явор Божанков дават ИТН и „Възраждане“ на прокуратурата

39
Лена Бориславова
Лена Бориславова /Снимка: БТА

Сигнал до Прокуратурата подписан от Лена Бориславова и Явор Божанков за извършени престъпления против личността и Републиката от депутати на ИТН и Възраждане.

Според Явор Божанков:

„Никой не може безнаказно, чрез физическа борба, блъскане и изтръгване на кабели да спира приемането на закони и работата на държавен орган в правова, европейска държава. Тези хора трябва да получат санкция от правораздавателната система. В противен случай се обезсмислят законите, конституцията, правовия ред и демокрацията изобщо.
На ход е държавното обвинение. Това е тест не само за съдебната система, а за обществото в цялост. Трябва да дадем категоричен отговор на това
безумие.“

Лена Бориславова аргументира подаването на сигнала с думите:

„Не може да допуснем всеки път, когато някой е несъгласен с даден закон да руши държавно имущество и да анулира демокрацията в Парламента. Това не е нормално поведение.“

Припомняме, че преди няколко дни тя публикува пост в социалната мрежа фейсбук, в който се възмути от поведението на депутатите от „Възраждане“ и ИТН“. Ето какво написа тя:

„50-Ото Народно събрание няма да остане в историята с много свършена работа, но пък откъм евтини шоу и циркови изпълнения няма празно.

21:20ч. ИТН и Възраждане – партиите с най-ниска култура на поведение и език, с най-безобразни законодателни инициативи, чиято основна цел като че ли е да отблъскват нормалните хора от политиката,

… в нарушение на правилника и всякакви правила за поведение … спират работата на Народното събрание.

Тошковци … Копейковци … цветът на нацията ?!

‼️Изтръгват микрофони, късат кабели, изкорубват аудио системата на Народното събрание. ‼️

Предстои ни приемане на картата за климатична неутралност, от която зависят всички средства по RePower EU (500 млн лв), която е и едно от условията за 10те млрд по ПВУ.

След това имаме и точката за ветото за Закона за адвокатурата, от която зависи осигуряването на справедливост и защита на интересите на всички страни в съдебния процес и на адвокатурата.

Това не е нормално поведение на народни представители.

Просто не е нормално.

Не е.

П.С. Пътят към промяната за една модерна България минава през ето такива ретроградни сцени…

П.С. А като се замисля какво ни чака в 51ото… Барековци, Евгени Минчевци… и какво ли още не „