Начало България Лена Бориславова за избора на Захариева за еврокомисар: Когато се снимаш с...

Лена Бориславова за избора на Захариева за еврокомисар: Когато се снимаш с Лавров, дали си на висотата на поста?

149
Лена Бориславова
Лена Бориславова. Снимка: Фейсбук

Лена Бориславова от „Продължаваме промяната“ изрази съмнения относно избора на българския еврокомисар.

Председателят на Еврокомисията Урсула фон дер Лайен беше за представителството на Екатерина Захариева, предложена от ГЕРБ.

Лена Бориславова сподели мнението си във Facebook:

“Намирането на баланс между мъжете и жените в политиката е важно, тъй като всяко от тях допринася с различни перспективи, идеи и решения за проблемите, което води до по-добри резултати за всички.

Въпреки това, не е правилно този баланс да бъде нарушен и да бъде избран кандидат само заради пола му, без значение на уменията, репутацията и реалния принос, които той може да донесе. Този подход не утвърждава равенството между половете, а по-скоро води до по-голямо неравенство и липса на право на жените да заемат важни позиции.

Ако се е участвал или поне е бил осведомен за схемата за продажба на български паспорти, е част от преговорите за Турски поток и е се снимал с Лавров… вероятно е лоялен политик, но се възпитва въпросът дали е на нивото на поста, за който се надява?

Номинациите за европейски и български институции са важни актове от страна на политическата власт. Те отразяват техния стил и разбиране за политика и принципи на държавното управление”.