Начало Свят Кремъл: Ердоган не може да бъде посредник между Русия и Украйна

Кремъл: Ердоган не може да бъде посредник между Русия и Украйна

39
Владимир Путин и Реджеп Ердоган
Ердоган и Путин
Снимка: Архив

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган не може да бъде посредник в разговорите за уреждане на руско-украинския конфликт, заяви вчера говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, според информация от ТАСС.

Дмитрий Песков отговори на въпрос в предаването на „Първи канал“ на руската държавна телевизия дали Тайип Ердоган може да бъде посредник в разговорите между Русия и Украйна, като заяви: „Не, не е възможно“.

Той потвърди, че конфликтът в Украйна беше обсъден по време на срещата между Ердоган и руския президент Владимир Путин вчера.

Двете страни проведоха двустранни преговори по време на срещата на върха на Шанхайската организация за сътрудничество (ШОС) в Астана, Казахстан, където разговорите продължиха около час. Предмет на обсъждане бе икономическото сътрудничество между Русия и Турция, особено в областта на енергетиката.

Путин обеща на Ердоган, че незабавно ще посети Турция. Визитата беше планирана отдавна, но координирането на графиците на двете лидери е предизвикателство. Ердоган изрази очакванията си, че посещението на колегата му ще се състои в „най-скоро време“.

Песков отбеляза, че все още не са определени датите за посещението на Путин в Турция и че те ще бъдат уговорени чрез дипломатически канали.