Начало България Краткотрайни валежи днес. Температурите до 31 градуса

Краткотрайни валежи днес. Температурите до 31 градуса

59
лятна буря, дъжд
Снимката е илюстративна

Днес ще има продължително развитие на купеста и купесто-дъждовна облачност, като в много райони се очакват краткотрайни валежи, които местами могат да бъдат интензивни, придружени от гръмотевици. Временно ще се задържат условията и за градушки. Северният вятър в източната част на България ще отслабне през нощта, но утре ще се повиши отново. Максималните температури ще се движат между 23° на североизток и 31° на югозапад, а в София ще достигнат до 25°-26°.

Над планините също ще има развитие на купеста и купесто-дъждовна облачност, с очаквани краткотрайни валежи и гръмотевици. Вятърът ще бъде слаб до умерен северен. Максималната температура на 1200 метра височина ще бъде около 20°-21°, а на 2000 метра – около 13°.

Над Черноморието се очаква развитие на купеста и купесто-дъждовна облачност, с валежи и гръмотевици на много места. Вятърът ще бъде умерен от север-североизток. Максималните температури ще се движат между 24° и 27°. Температурата на морската вода ще бъде 26°-27°, а вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.