Начало България Кратки валежи днес. Температурите до 21 градуса

Кратки валежи днес. Температурите до 21 градуса

49
летен дъжд
Снимката е илюстративна

Днес очакваме значителна облачност, с кратки валежи над Западна България и планинските райони. В източната част на страната валежите ще бъдат само на отделни места и по-слаби. Вятърът ще бъде слаб до умерен от изток-югоизток. Максималните температури ще се движат между 16° и 21°, а в София около 17°.

Над планините очакваме значителна облачност, с кратки валежи от дъжд в западната част на страната, особено в планинските райони като Рило-Родопската област. В източните планини ще бъде почти без валежи. Вятърът ще бъде умерен северозападен в по-високите части на планините и от изток-югоизток в по-ниските части. Температурите няма да претърпят съществени промени, като на височина 1200 метра те ще бъдат около 10°, а на 2000 метра около 3°.

Над Черноморието очакваме значителна облачност, без значителни валежи. Вятърът ще бъде до умерен от югозапад, през деня ще се ориентира към югоизток. Максималните температури ще бъдат между 16° и 18°, а температурата на морската вода ще бъде около 15°-16°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.