Начало България Костадинов поиска ПП-ДБ да върнат мандата или да се разцепят

Костадинов поиска ПП-ДБ да върнат мандата или да се разцепят

64
Костадин Костадинов
на снимката: основателят на „Възраждане“ Костадин Костадинов

Костадин Костадинов, който е председател на партията „Възраждане“, призова ПП-ДБ да се откажат от втория си мандат за съставяне на правителство или да отцепят двама депутати от групата си, така че мандатът да бъде предоставен на „Възраждане“.

Този призив е направен в контекста на искането на ПП-ДБ за среща с президента преди предаването на втория мандат, което се предвижда да се състои днес следобед.

Целта на коалицията е да бъде разгледана текущата политическа обстановка и възможностите за преодоляване на политическата криза.

Радев се среща с представители на ПГ на „Продължаваме Промяната-Демократична България“ днес

Костадинов сподели това в пост във своята страница във Фейсбук.

„ПП-ДБ поискаха от Радев да отложи предаването на техния мандат с два месеца. Не помням по-голямо признание на политическа неспособност в нашата история“, заяви той, като призова ПП-ДБ да върнат мандата.

„…или да отцепят двама депутати от групата си. По този начин „Възраждане“ ще стане втора политическа сила и ще предотврати унижението за ПП-ДБ. Така ще избегнем и още едно унижение, което Радев би нанесъл на парламента, тъй като определено би предпочел да предаде мандата на някоя партия, която е на ръба на разпадане, вместо на най-стабилната политическа формация в България – „Възраждане“, написа Костадинов в социалните мрежи.

Още новини от деня – четете тук