Начало България Корнелия Нинова: Съжалявам, че БСП номинира Румен Радев за президент

Корнелия Нинова: Съжалявам, че БСП номинира Румен Радев за президент

49
Корнелия Нинова
На снимката: Корнелия Нинова

Бойко Борисов изрази усещането си, че БСП вече е естествен партньор, след като на събрание на ГЕРБ допусна „Никога не с БСП!”. Гуцанов също се изказа: „Ние много ценим ГЕРБ“ Нинова се изказа като предателство към членовете и избирателите на БСП, като следствие от изключването й. Тя спря тези процеси през много години. Този заговор продължаваше през това време, сподели бившият лидер на БСП Корнелия Нинова на БНТ.

На въпрос, кой контролира партията, тя посочи: „Зад кулисите, хора с голямо богатство и тези, които искат да използват партията за лични цели. За кратко време се случиха ключови събития: съюзът с ГЕРБ, който ще последва след изборите; западналите и изгонените от БСП се върнаха; прогнозирам, че ще се завърне либералното в партията; належе прилагането на силен стил – нарушаване на уставите, на законите, на правилата, заплахи, притискане на хора и т.н.; в резултат на събитията през последните месеци партията се разцепи от горе до долу – тежко последствие от оставката ми и следващото ми изключване от партията.”

„Решително нямам никаква връзка с Радостин Василев и МЕЧ. Притежавам достойнство, за разлика от тези, които превзеха БСП“, подчерта тя.

Тя съболезнува, че преди години БСП предложи Румен Радев за президент, „защото се разрушава държавността и партийната система“.

Според нея президентът Румен Радев е част от този процес. „Той е вреден за демократичните принципи на държавата“, добави Нинова.

„Старите партии не трябва да изчезват. Не загиват само старите партии – БСП и ДПС, но и „Величие”, „Възраждане”, ПП-ДБ”, сподели тя.

„Ние, като една от най-бедните държави, заделихме в бюджета до края на годината над 2% от БВП за отбрана. Къде отиват тези пари? Къде е човешкият фактор? И в случая с летателната катастрофа – най-важните са хората”, подчерта още Нинова.

„Продължавам в политиката. На предстоящите избори ще взема почивка”, заяви тя.