Начало Новини Корейско-български енергиен форум ще се състои на 1 ноември в София

Корейско-български енергиен форум ще се състои на 1 ноември в София

19
Корейско-български енергиен форум ще се състои на 1 ноември в София

Корейско-български енергиен форум ще се проведе на 1 ноември от 09:30 до 13:00 часа в зала „Васил Левски“ на хотел „Хаят Риджънси София“, съобщиха организаторите от Атлантическия клуб в България, Корейската агенция за насърчаване на търговията и инвестициите (KOTRA) и Посолството на Република Корея в България.

Според програмата участници в откриващия панел е предвидено да бъдат съветникът от Посолството на Република Корея в България Чо Джи И, както и генералният директор на Корейската агенция за насърчаване на търговията и инвестициите И Дон Хьон. Сред говорителите ще са още служебният министър на енергетиката Владимир Малинов и Делян Добрев, председател на Комисията по енергетика в 50-ото Народното събрание.

Панелът, озаглавен „Пътят към по-зелено бъдеще“, включва изказвания на служебния заместник-министър на икономиката и индустрията Николай Павлов, доц. д-р Атанас Георгиев, декан на Факултета по икономика и бизнес администрация в Софийския университет „Св. Климент Охридски“, д-р инж. Ивайло Найденов, изпълнителен директор на Българската федерация на индустриалните енергийни консуматори (БФИЕК), и д-р инж. Веселин Тодоров, председател на Сдружение „Соларна Академия България“.

В панела „Трансформация на енергетиката чрез съхранение на енергия“ е предвидено да говорят доц. д-р Иван Иванов, председател на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР), Иван Хиновски, председател на Българския енергиен и минен форум, Мартин Георгиев, изпълнителен директор на Националната електрическа компания, и Никола Газдов, председател на Асоциацията за производство, съхранение и търговия с електроенергия (АПСТЕ).

В панела, посветен на развитието на сътрудничеството на Корея и България в сферата на ядрената енергетика, се очаква да участват инж. Георги Самандов, служебен заместник-министър на енергетиката, Петьо Иванов, изпълнителен директор на АЕЦ „Козлодуй – Нови мощности“, Милко Ковачев, експерт от Международната агенция за атомна енергия (МААЕ), и представител на „Хюндай енджиниъринг енд кънстракшън“ (Hyundai Engineering & Construction).