Начало България Концерт-спектакълът "Да обичаш Гершуин" ще бъде представен в Силистра

Концерт-спектакълът "Да обичаш Гершуин" ще бъде представен в Силистра

29
Концерт-спектакълът "Да обичаш Гершуин" ще бъде представен в Силистра

Концерт-спектакълът „Да обичаш Гершуин“ – третият проект с филмова музика на Хилда Казасян, ще гостува в салона на Драматичния театър в Силистра на 14 октомври, съобщиха за БТА от екипа на продукцията.

Той е продължение на другите два филмови проекта на Хилда Казасян: „Да послушаме кино“ (с любими песни от българските филмови ленти) и „Световното кино в музика“ (със знакови мелодии от световните екрани), посочват от екипа. Концерт-спектакълът е част от националното турне през 2024 г., което екипът на Хилда Казасян и Плевенската филхармония стартираха през февруари.

„Много съм щастлива, че ще можем да представим този спектакъл в Силистра. Публиката ще се потопи в творчеството на един абсолютен гений, какъвто е Джордж Гершуин. Всеки, който е чул и малко от неговата музика, знае, че това е една друга естетика. Особено интересно е да се чуе как звучи в изпълнение на кавал от Теодосий Спасов. Досега концертът се приема много добре от публиката, навсякъде хората си тръгват много щастливи“, каза за БТА Хилда Казасян.

Проектът „Да обичаш Гершуин“ съдържа едни от най-красивите мелодии на Джордж Гершуин, създадени в началото на миналия век и вдъхновени от джаза, свободата и красотата на танцовата музика по онова време.

Програмата е аранжирана специално за случая от Христо Йоцов и представена от Плевенска филхармония с диригент Борислав Йоцов. На сцената отново ще бъдат Хилда Казасян, Теодосий Спасов, Васил Петров, заедно с Христо Йоцов, Живко Петров, Михаил Йосифов и Димитър Карамфилов.