Начало България Конституционалистът Наталия Киселова влиза в листите на БСП

Конституционалистът Наталия Киселова влиза в листите на БСП

54
Наталия Киселова
Доц. Наталия Киселова
Снимка: Архив

Конституционалистът доц. Наталия Киселова се включва в списъците на БСП за предстоящите парламентарни избори.

Това беше потвърдено днес от председателя на парламентарната група на БСП Борислав Гуцанов, който разясни слуховете, разпространявани през последните дни.

Клуб Z напомни, че Наталия Киселова беше предложена от Софийската организация на БСП, но до момента не беше ясно дали тя е приела предложението.

На националния съвет на БСП беше утвърдена предизборната платформа и списъците с кандидати за народни представители на коалицията “БСП – Обединена Левица” за изборите на 27 октомври. Киселова няма да е водач на списъка, но се очаква да бъде на трето място в софийския 23-и избирателен район, където водач е лидерът на младежката верига на БСП Габриел Вълков.

Борислав Гуцанов изрази удовлетворение, че Наталия Киселова е приела номинацията от гражданската квота и я поздрави. Въпреки това беше ясно, че тя няма да бъде водещ кандидат в списъка.

Доц. Наталия Киселова е доктор по Конституционно право от 2008 г. Тя преподава в Софийския университет „Св. Климент Охридски” от 2005 г. в катедра „Конституционноправни науки“, Юридически факултет. Специалист е по конституционно право и права на човека и автор на монографията „Политически права на българските граждани”.

През 2015 г. специализира в Университета Кеймбридж и през 2014 г. в Московския държавен университет „Ломоносов”. Работила е като съветник по правни въпроси (2012 – 2016) и секретар по правни въпроси на президента на страната (2016-2017).