Начало Култура Кои филми от Кан могат да станат претенденти за „Оскар“?

Кои филми от Кан могат да станат претенденти за „Оскар“?

54
номинациите Оскар

Филми, подкрепени от студиото Neon, редовно печелят Кан и са номинирани за „Оскар“. Затова филмът „Анора“ е в центъра на вниманието при раздаването на следващите награди на Филмовата академия.

На 77-то издание на фестивала в Кан, беше обявено, че филмът на Шон Бейкър спечели „Златната палма“.

Три от последните четири носители на „Палмата“ бяха номинирани за най-добър филм, а всички те бяха разпространени от студио Neon. Сред тях е и „Анора“, което го позиционира на високо място.

Филмът на Бейкър разкрива историята на стриптийзьорка от Бруклин, която се омъжва за руски олигарх, представяйки вълнуваща комедийна обратна страна.

С уникалният си подход „Анора“ може да привлече вниманието за главната роля на Майки Мадисън и за сценария и режисурата на Бейкър.

Изненадващо в Кан журито раздели наградата за най-добра актриса на четири части, отличавайки главната женска роля в мюзикъла „Емилия Перес“.

Селена Гомес, част от екипа, вече има трофей от Кан, но има кампании и за други актриси като Зоуи Салданя и Карла София Гаскон.

Netflix е избрал „Емилия Перес“ и се очаква да допринесе стабилно за наградите, въпреки че трудно се определя жанра на филма.

„Добрини“ с Джеси Племънс спечели награда за най-добър актьор в Кан, но може да има затруднения да се откроява за „Оскар“.

„Субстанцията“ спечели награда за сценарий в Кан и може да се очаква да бъде високо оценен за голямата актьорска игра.

Филмът за Доналд Тръмп „The Apprentice“ с Джереми Стронг в ролята на Рой Кон може да срещне предизвикателства, но се надяват на успех.

„Мегаполис“ на Форд Копола може да се издигне в отделни категории като „Костюми“ и „Сценография“.

Статията е публикувана от Кайл Буканан в New York Times