Начало Свят Китаристът на „Куин“ Брайън Мей е получил инсулт

Китаристът на „Куин“ Брайън Мей е получил инсулт

54
Брайън Мей
Снимка: БТА

Гитаристът от легендарната група „Queen“ Брайън Мей претърпя „лек инсулт“.

Това беше открито от самия него във видеоклип на своя уебсайт. Според неговите думи, това се случи миналата седмица. Инсултът временно го лишил от контрол върху ръката си, съобщи АП.

77-годишният Мей сподели, че се чувства „добре“, но му беше препоръчано да не шофира, да не лети и да не извършва дейности, които прекалено ускоряват неговия сърдечен ритъм, пише БТА.

„Тук съм, за да ви кажа първо добро нещо – мога да свиря на китара след събитията от последните няколко дни“, споделя той в клипа и прибавя: „И казвам това, защото имаше определени съмнения поради онази дребна здравословна забележка, за която споменах, че се случи преди около седмица, когато казаха, че е лек инсулт и тогава внезапно и неочаквано загубих контрола върху ръката си.“

Мей сподели, че преживяването беше „малко страшно“, но отзова „фантастичната грижа“, която получи в местната болница в Съри, на югозапад от Лондон.

„Наистина не искам съчувствие“, каза той и допълни: „Моля ви, не го правете, защото това ще прелива в моята пощенска кутия, а аз го мразя!“

Мей и Роджър Тейлър, барабанистът на „Queen“, продължават да дават концерти след смъртта на вокалиста на групата Фреди Меркюри през 1991 година.