Начало България Кирил Петков: Независимо какво правителство предложи Борисов, ние ще сме опозиция (ВИДЕО)

Кирил Петков: Независимо какво правителство предложи Борисов, ние ще сме опозиция (ВИДЕО)

54
Кирил Петков
На снимката: Кирил Петков

Независимо какво предложи правителството на Борисов, гарантираме, че ще бъдем ясна опозиция, сподели съпредседателят на политическата партия „Продължаваме промяната“ (ПП) Кирил Петков във видео публикувано във Фейсбук.

Това изявление беше направено преди брифинга на ГЕРБ, на който днес Бойко Борисов заяви, че няма да се кандидатира за премиер, предлагайки експертно правителство и покана за диалог с всички партии.

Петков подчерта, че ПП ще бъде активна и конструктивна опозиция, подкрепяйки политики, които са насочени към Европа и срещу корупцията. Освен това, той заяви, че в парламента ще се борят за справедливо споделяне на благата.

Борисов проговори: Няма да се кандидатирам за премиер, време е за мъдри мъже и жени

Петков заяви, че няма да бъде толерирано да се върнат „старите времена“ на корупцията.

„За всички, които се опитват да възкресят миналото, искаме да кажем – очаквайте отговора“, подчерта още Петков. Той призна грешки в комуникацията и обяви, че ПП ще започне да действа преди да говори.

Светослав Малинов само за ДЕБАТИ: Мълчанието на ГЕРБ е скандално, а поведението на Пеевски показва слабостта им

Според Николай Денков, член на Изпълнителния съвет на „Продължаваме промяната“, е от съществено значение демокрацията в България да продължи да функционира още по-добре, а ПП ще гарантира това.

Ние ще продължим да се борим за нашите основни приоритети, които са от голямо значение за хората в България – увеличаване на доходите, намаляване на неравенството, подкрепа за инвестициите с национални ресурси, по-добра грижа за образованието и здравеопазването, като отбелязваме, че за нас е важно не само количеството на средствата, но и качеството и достъпът до тях за всеки гражданин на България, каза Николай Денков.

Вижте пълната статия тук