Начало Водещи Кирил Петков във Фейсбук: Корупционерите и крадците не заслужават законов чадър

Кирил Петков във Фейсбук: Корупционерите и крадците не заслужават законов чадър

29
Кирил Петков
Кирил Петков
Снимка: БТА архив

„Борисов оплаква загубените милиарди от Плана за възстановяване и устойчивост. Корупционерите и крадците не заслужават законов чадър“, написа във Фейсбук съпредседателят на „Продължаваме промяната“ и депутат от парламентарната група на „Продължаваме промяната – Демократична България“ Кирил Петков.

По-рано през деня председателят на групата Николай Денков обясни, че това, което предлагат като промяна, е защита да имат всички, които се опитват да осветлят неправомерни практики, без да има ограничения за времето. Идеята е човекът, който е подал сигнала, да бъде защитен, а нарушилият закона – наказан.

Един от най-важните закони, за да си вземем парите от Европа по ПВУ, е този за подаването на сигнали за корупция и злоупотреби, добавя Кирил Петков в публикацията си във връзка с внесения вече законопроект.

Затова днес внесохме работещ законопроект, който да е справедлив и да няма „изключения“, посочва той.

„Борисов не искаше този закон да покрива сигналите за корупция по време на неговото управление! Защо ли???“, пише още в поста си съпредседателят на ПП и завършва с това, че никой не е над закона.