Начало Свят Киев потвърди атаката срещу военно летище край Липецк в Русия

Киев потвърди атаката срещу военно летище край Липецк в Русия

59
Бойци от Руския доброволчески корпус
Бойци от Руския доброволчески корпус / Снимка: БТА

Украинският генерален щаб потвърди атаката срещу военно летище край Липецк в Русия. Инцидентът стана причина за напускане на повече от 400 домакинства в околността. Според руските власти, украинският офанзивен ход стана причина за обявяване на извънредно положение не само в Липецк, но и в Курска област.

По време на обстрел в Донецка област се отбелязаха най-малко четири жертви. Губернаторът на Липецк разкри, че четири села бяха евакуирани преди избухването на пожар след „масирана атака“. По данни на украинската агенция УНИАН, при инцидента били ранени девет души.

От украинския генерален щаб съобщиха, че дроновете бяха насочени към складове с авиационни бомби и други обекти на летището Липецк. От там оперират няколко руски изтребители, които се нацеляват от украинските сили. Президентът на Украйна Володимир Зеленски подчерта необходимостта от отпор срещу руската агресия, като насочи критика към действията на Москва.

Съобщенията за извършените удари срещу радиолокационни станции вдъхновиха украинското командване, което заяви, че действията им са насочени върху унищожаването на руската авиация. На територията на Русия се регистрират още атаки с дронове без пострадали, но с материални щети. Въпреки това руските сили готовят отговор на украинските пробиви.

За още международни новини, натиснете тук