Начало Свят Камала Харис – жената, която може да отгърне нова страница в историята...

Камала Харис – жената, която може да отгърне нова страница в историята на САЩ

69
Камала Харис
Камала Харис/ Снимка: БТА

Камала Харис стана официално кандидат за президентския пост в САЩ, след като Джо Байдън се оттегли и я подкрепи. Тя може да запише нова страница в историята на страната в борбата за президентството, според медийни източници. Ставайки първата жена вицепрезидент и първият представител на афроамерикански и азиатски произход на поста, Харис вече е постигнала много в политиката.

С резолюция и ангажимент, Харис е обявила, че ще се стреми да обедини нацията и да победи в президентските избори. Тя е била активист още от детството си и е изпитвала расова дискриминация в миналото, но сега се насочва към по-големи цели като лидер на страната.

С избора си за вицепрезидент на САЩ, Харис беше изправена пред критики и расистки нападки от страна на политическите опоненти. Въпреки това, тя се доказа като силен лидер и защитник на правата на жените, цветните американци и каузите, в които вярва.

Сега Харис е пред лице нови предизвикателства и възможности като кандидат за президент на САЩ. Нейната кандидатура предизвиква интерес и подкрепа, но също така и критики. Всички очакват какво ще донесе бъдещето за нея и за държавата.