Начало Спорт И Белгия си тръгва от Евро 2024 след автогол

И Белгия си тръгва от Евро 2024 след автогол

19
Селекционерът на Белгия Доменико Тедеско Снимка: АП
Селекционерът на Белгия Доменико Тедеско
Снимка: АП

Белгия загуби с 0:1 срещу Франция и се прости от осминафиналите на Евро 2024 след автогол на Ян Фертонген. Опитният централен защитник се опита да блокира удар на Рандал Коло Муани от френския отбор, но топката рикошира към вратаря Кун Кастелс, който не успя да я спре.

Така пълният с таланти отбор на Белгия беше само на пет минути от продълженията, но отново тръгна разочарован от големите турнири.

„След един час от последния свирейски сигнал и след получения гол в 86-ата минута, е изключително трудно да направя анализ на всичко“, каза селекционерът на отбора Доменико Тедеско пред журналистите. „Не можем да кажем, че имахме голям късмет на този турнир. Спомнете си първите мачове, както и гола, който понесохме тази вечер. Така ни вървеше през целия турнир“.

Белгия беше по-скоро в защита през сериозни моменти от мача, докато Франция изпропусна няколко добри възможности преди щастливия рикошет да донесе гола за тях. Въпреки оплакванията за липсата на късмет, феновете приеха със съмнение тези думи и не бяха много сдържани в предишните срещи. „Срещу Словакия бяхме смели. Виждахте колко сериозен отбор е Словакия срещу Англия, а ние ги претоварихме. Същото е и срещу Румъния“, сподели Тедеско.

За равенството с Украйна той заяви: „Да, така е, съгласен съм, че не бяхме особено убедителни срещу Украйна. Но знаете ли, един такъв мач, продължаващ все по-дълго, в умовете на футболистите се закоренява идеята, че един гол и край – отпаднали сме. Днес играхме срещу Франция и шансовете ни не бяха напълно безпроблемни.“, обясни още италиано-германския треньор.

Тедеско също отбрани Ромелу Лукаку, който напуска Германия без да вкара гол, въпреки че нападателят имаше три гола, регистрирани от решения на ВАР в груповата фаза, информира БТА.