Начало Спорт Испания преодоля ранен автогол и записа категорична победа срещу Грузия

Испания преодоля ранен автогол и записа категорична победа срещу Грузия

24
Испания преодоля ранен автогол и записа категорична победа срещу Грузия
Снимка: БТА

Испания успя да обърне мача и спечели с 4:1 над Грузия след доминантно представяне, като се класира за осминафиналите на европейското първенство по футбол. На следващата стъпка от турнира отборът от 2012 година ще играе срещу домакините от Германия на 5 юли от 19:00 часа българско време в Щутгарт, съобщи БТА.

Преди това днес Англия победи Словакия с 2:1 след продължение и ще играе с Швейцария на 6 юли от 19:00 часа.

След като направи десет смяни в последния групов мач, испанският селекционер Луис де ла Фуенте изпрати стандартния състав на терена в Кьолн. Единственият въпрос беше за централната защита, като треньорът избра Робин Льо Норман и Емерик Лапорт.

В стартовите 11 на испанците се завърна и Ламин Ямал, който стана най-младият футболист в историята на европейските първенства, играейки на 16 години и 353 дни. Грузинците, които продължиха към елиминациите след победата си над Португалия, излязоха със силния състав.

Мачът започна с натиск от страна на испанците, които контролираха играта. Грузия изведе контра в 18-ата минута и успя да отбележи гол след автогол на Льо Норман. Испания обаче успя да изравни в 39-ата минута чрез удар на Родри.

В началото на втората половина Испания поведе с 2:1 след гол на Фабиан Руис. Нико Уилямс беше асистентът при попадението. След този момент испанците доминираха и успяха да увеличат преднината си. Нико Уилямс и Фабиан Руис реализираха още два гола за 4:1.

Испания продължава успешно напред в турнира и следващият им съперник ще бъде Германия.

Вижте още спортни новини тук