Начало България Има ли разцепление във „Величие“?

Има ли разцепление във „Величие“?

119
"Величие"
Снимка: БТА

Скандал се завъртя около партията „Величие“ след като идеологът и обвини няколко депутати от политическата си група в предателство, твърдейки че те са подкрепили други партии при гласуване. Изглежда, че има спор между лидерите на партията.

Лидерът на „Величие“ се закани, че ще изгони депутатите, но бившият председател на партията Николай Марков излезе срещу него, казвайки, че няма да има изключвания без доказателства. Марков сподели тази информация по време на интервю за Асен Генов в „Контракоментар“.

Михайлов нареди на деветима депутати да не гласуват за ГЕРБ и ДПС, но част от тях все пак подкрепиха другата страна при гласуването. Тази ситуация предизвика скандал и може да доведе до разцепление в партията, тъй като тя има нужда от поне 10 депутата, за да продължи съществуването си.

Марков коментира, че е нелепо лидерът на партията да решава какво да правят депутатите. Той също така посочи, че няма конкретни доказателства за подкупване на депутатите и че гласуването за другите партии може да бъде обяснено като стратегическо решение.

На въпрос дали „Величие“ ще подкрепи правителството на ГЕРБ и ДПС, Марков отговори, че ще видим какво ще се случи в бъдеще.

Прочетете повече новини тук