Начало Водещи Илхан Андай: Огромната грешка на Доган, че изритваше корумпираните от ДПС, без...

Илхан Андай: Огромната грешка на Доган, че изритваше корумпираните от ДПС, без да ги даде на прокуратурата

104
Илхан Алдай

Подаването на оставката на Филиз Хюсменова заслужава поздравления. Тя си отива заради слаби резултати. Това заяви журналистът Илхан Андай по Нова нюз.

По думите му тече процес на пречистване в ДПС.

„Определено се случват здравословни промени в ДПС. Огромната грешка на Ахмед Доган през годините бе, че без обяснение изритваше корумпирани кадри от партията, включително и министри. Техните далавери обаче не стигаха до прокуратурата, за да не се лепне петно на партията. Корупцията е заболяване на цялата партийна система в България. Това шутиране на черните овце навреди на партията. Твърде дълго продължи демонизирането на кадри на ДПС. Сега започнаха да излизат стари депесари, които говорят с укор за партията“, обясни той.

За свалянето на Айсел Руфад Алдай заяви: „Тя е част от парашутните кадри на ДПС. Беше ни казано, че Руфад има остра нужда от имунитет и ще направи всичко възможно да влезе в парламента. С влизането в парламента тя губи силната си позиция в един от значимите региони на ДПС – Шумен. Днес Комисията по противодействие на корупцията имаше акция в Нови пазар и бе във връзка с дейността на Айсел Руфад като зам.-кмет на тази община. Смятам, че след този скандал ще има оставка, посочи Алдай.