Начало Свят Израелските въоръжени сили откриха телата на 6 заложници при операция в Газа

Израелските въоръжени сили откриха телата на 6 заложници при операция в Газа

59
Инсталация в Тел Ави с ликовете на заложниците, взети в плен от

Според изявление на израелските въоръжени сили днес, телата на шестима отвлечени заложници от „Хамас“ при атаките на 7 октомври са открити в южната част на палестинската територия. Те били идентифицирани като Ягев Бухщаб, Александър Данциг, Авраам Мундер, Йорам Мецгер, Надав Попълуел и Хаим Пери.

Не се споменава как и кога са загинали.

САЩ, Египет и Катар се опитват да улеснят споразумение за прекратяване на огъня между Израел и „Хамас“, като освободят заложниците, които все още са в плен. Предполага се, че много от тях вече са мъртви.

Също така, израелската армия съобщи, че е открила 55 ракети, изстреляни от Ливан, които са били насочени към Северен Израел и Голанските възвишения, след като „Хизбула“ заявила, че е извършила ракетни нападения. Не се докладва за ранени в съобщението.

Инцидентът е част от продължаващите напрежения между Израел и „Хизбула“, като двата страни обстрелват взаимно позиции в продължение на месеци.

Ислямистката групировка изрази интензивен ракетен обстрел към израелски военни позиции, като отговор на предишната израелска атака в района на Бекаа.

Прочетете още световни новини тук