Начало Любопитно Идеи за есенни пътувания в Европа

Идеи за есенни пътувания в Европа

49
туризъм, пътуване

Есенният сезон настъпва, а това означава, че туристическите места по европейския континент започват да бъдат по-празни и цените по-достъпни. CNN представя подробни съвети за пътувания през есента и най-интересните дестинации.

Лятото видя милиони пътешественици в Европа, които подкрепиха местните икономики. Сега, предстоящият есенен сезон предоставя по-добри възможности за пътувания.

Камарг, Франция

Интернационалните туристи се насочват към известните за своите яхти води на Кот д’Азур и посещения в градовете като Сен Тропе, Ница и Кан. Въпреки това, Южна Франция предлага много повече от популярните и рекламирани дестинации. Камарг е дивият регион на източно от Монпелие, където може да се насладите на обширни и пустинни плажове, бродещи бели коне и спокойствие. Отделете време за селско престой в традиционна ферма за бикове или коне (manade) или се настанете в петзвезден бутиков хотел.

Коне, Камарг, Франция

„Камарг не е претъпкан. Районът предлага дълги плажове, които дават възможност за спокойствие, дори през най-посещаваните летни месеци“, споделя Мариан Фабр-Ланвин.

Любителите на кайтсърфинг ще бъдат привлечени от плажовете в региона.

Алентежу, Португалия

Алентежу предлага дълги плажове, великолепно вино и морски деликатеси без масите от туристи, които посещават по-известните курорти в Алгарве.

На югоизток от полуостров Троя се разпростират наскоролишният плаж през близо 50 километра, а Компорта и Мелидес се оказват идеални места за почивка и релаксация.

Алентежу, Португалия

„Алентежу се нарича „най-добре пазената тайна на Европа“, но не е ясно колко дълго може да остане такава“, изблясква Арлиндо Серао, основател на Portugal Dive.

Освен прекрасните си плажове, регионът е познат и като най-големият производител на вино в Португалия, както и с най-популярните туристически пътеки в страната.

„За мен това е кът за почивка в дивата част на Португалия“, казва Серао.

Коста де ла Луз, Испания

Коста де ла Луз в Испания представлява награда за пътешествениците, които се водят отвъд Средиземно море.

Плажовете на Средиземноморието около Барселона на северозапад и пясъците крайбрежието на Коста дел Сол на юг са претъпкани с туристи. Ако искате повече простор и спокойствие, тръгнете към по-вятърния атлантически бряг, споделя Мани Коу от Андалусия.

Коста де ла Луз, Испания, плаж

Намиращи се на 121 километра крайбрежие на юг между Тарифа и река Гуадиана, тези места са по-неизвестни, с по-ниски температури и предлагат мир и спокойствие, споделя Коу.

Тук може да откриете красивото рибарско селище Ромпидо, неустоимите гастрономически възможности в Кадис и дивите плажове около Уелва. Районът също е привличащо място за кайтсърфинг.

Еолийски острови, Сицилия, Италия

Еолийският архипелаг на Сицилия предлага спокойствие и привлекателност, която не може да се сравнява с крайбрежието на Амалфи или Капри.

Съставени от седем основни вулканични острова, разположени като перличена гирлянда в тиренските тюркоазени води край северния бряг на Сицилия, Еолийските острови могат да бъдат оживени и посещавани през горещото лято. Въпреки това, тяхната известна отдалеченост ги прави предпочитана дестинация пред многолюдните Позитано и Капри.

Еолийски острови, Сицилия

Посетителите избират тези острови за активни почивки като изкачвания на вулкана Стромболи и отдих. Остров Салина е популярно място за почивка, докато островите Филикуди и Аликуди предлагат селско изпитание, като последният дори няма коли – само магарета за транспорт на багаж.

Еолийските острови представляват начална точка за посещение на северния склон на вулкана Етна, един от най-красивите и недооценени райони на Сицилия, само на 40 минути от популярните курортни плажове на Таормина.

Задарски архипелаг, Хърватия

Крайбрежието и островите около Задар в Хърватия предлагат изживяване, което надхвърля посещенията в по-населените райони на юг като Сплит, Дубровник и остров Хвар.

Адриатическите острови Силба и Олиб в Задарския архипелаг, забранени за автомобили, предлагат невероятни плажове, приличащи на Карибите. Може да отседнете дори в стар фар на западния нос на по-големия остров Дуги Оток.

Това са места, на които туристите се отправят, когато желаят да избягат от гъстите редици хора.

Полуостров Пелион, Гърция

През лятото чуждестранните туристи масово посещават натъпканите острови като Санторини и Миконос, но планинският полуостров Пелион в източната част на Егейско море на континентална Гърция е тайната на местните жители.

полуостров Пелион, Гърция