Начало Новини Играчът на мача Родри: "Започвахме да губим контрол, беше важно да запазим...

Играчът на мача Родри: "Започвахме да губим контрол, беше важно да запазим хладнокръвие"

24
Играчът на мача Родри: "Започвахме да губим контрол, беше важно да запазим хладнокръвие"

Полузащитникът на испанския национален отбор Родри отново бе моторът, който с лидерските си качества помогна на своите съотборници да постигнат обрат срещу Грузия и да се класират за четвъртфиналите на Евро 2024.

Родри вкара ключовия изравнителен гол и успокои Ла Роха, след като Грузия изненадващо поведе с 1:0 в 18-а минута на осминафинала в Кьолн. За изявите си халфът на Манчестър Сити бе избран за играч на мача.

Испания спечели с 4:1 и на четвъртфиналите очаква домакина на турнира Германия. 

След мача Родри призна, че отборът на Испания е бил на път да изпусне контрола върху мача, като след половин час игра халфът на Манчестър Сити призова съотборниците да запазят хладнокръвие. Малко след това Родри изравни резултата с отличен удар от границата на наказателното поле и даде началото на обрата през втората част след голове на Фабиан Руис, Нико Уилямс и Дани Олмо.

„Спрях играта и исках да се съберем и да призова съотборниците да запазим хладнокръвие. Започвахме да губим контрол“, каза Родри след мача.

„Знаехме, че ще бъде сложен мач. Гледахме Англия преди и при тях също стана много сложно. Никой мач не е лесен, но в крайна сметка мисля, че играхме добре“, коментира Родри.

Относно четвъртфиналния сблъсък срещу домакина Германия, Родри каза: „Германия ще бъде силна у дома, но ние не се страхуваме. Трябва да се представим добре, но не сме тук, за да играем добре или да оставим добро впечатление, ние сме тук, за да спечелим – това е манталитетът на този отбор“, каза още Родри.