Начало Новини За трета година Икономически университет – Варна участва в Международното образователно изложение...

За трета година Икономически университет – Варна участва в Международното образователно изложение на Турция IEFT

29
За трета година Икономически университет – Варна участва в Международното образователно изложение на Турция IEFT

За трета година Икономически университет – Варна участва в Международното образователно изложение на Турция IEFT (International Education Fairs of Türkiye).

Тази година събитието започна в турската столица Анкара и ще продължи в Измир и Истанбул (20 – 27 октомври).

Вчера Икономически университет – Варна бе представен на изложението в хотел „Шератон“ в Анкара, което бе посетено от много ученици, студенти и техните родители. 

Йорданка Георгиева, координатор чуждестранни студенти в Международен отдел на Икономически университет – Варна, посочи пред БТА, че много хора са посетили изложението, като добави, че варненският университет е бил единственото представено българско висше учебно заведение на проявата в турската столица. 

Заедно с Георгиева в турската столица бе и Гергана Ценова – координатор по програми за обмен в Международен отдел на ИУВ. 

Нашето участие вече може да се окачестви като традиционно, защото университетът ни участва за трета година в събитието, каза Георгиева. 

Има интерес от страна на турските бъдещи студенти, особено към програмите, които са на английски език – бизнес и мениджмънт, международен бизнес. Предлагаме четири програми за бакалаври, които са на английски език, както и четири програми за магистри. Също така интерес проявяват и настоящи студенти в турски университети, които биха могли да продължат своето образование в магистърски програми на нашия университет (също на английски език), посочи тя пред БТА. 

Хората се интересуват, защото ние – както почти всички европейски университети, сме включени в рамките на програма Еразъм + и предлагаме на нашите студенти  да участват в програми за обмен в европейски университети. Това беше нещо, което интересува доста бъдещите студенти, каза Георгиева.

Тя добави, че Икономически университет – Варна ще участва и в събитията в Измир и в Истанбул, където ще има две изложения – в европейската и в азиатската част на града.