Начало Свят Започва 40-ото издание на Празниците на изкуствата „Аполония“

Започва 40-ото издание на Празниците на изкуствата „Аполония“

39
Аполония

Четири изложби откриват 40-тото издание на Празниците на изкуствата „Аполония“ в Созопол. Те ще бъдат открити тази вечер в Художествената галерия в крайморския град, съобщават организаторите на събитието.

Художникът Греди Асса ще представи изложбата „Пътувания: острови, морета“. Творбите в експозицията са специално създадени за фестивала.

Скулпторът Павел Койчев представя проекта „Две фигури“, което може да бъде разгледано до Созопол. Неговите произведения ще бъдат изложени в крайморската улица на града.

Също в програмата на фестивала е и фотографската изложба на Асен Шопов на тема „Нашият Созопол“.

Националната художествена академия също ще представи изложба на своите студенти, обхващайки специалностите „Живопис“, „Графика“, „Плакат и визуална комуникация“, „Керамика“ и „Дизайн на порцелан и стъкло“ от Випуск 2024.

Публиката ще има възможност да се наслади на международната плакатна акция „Контакт“, изложена в Художествената галерия. Темите включват любов и омраза, космос, технологии, екология, война и мир.

Отбелязва се, че Празниците на изкуствата „Аполония“ се организират от фондация „Аполония“, основана през 1991 г. Фестивалът има за цел да съхранява културните традиции и да подпомага новите таланти в различни изкуства.

40-тото издание на Празниците на изкуствата „Аполония“ ще се проведе от 28 август до 7 септември.

Вижте още новини за култура тук