Начало Водещи ЕК за интервюто на Путин: Повтори лъжи, довели до военни престъпления и...

ЕК за интервюто на Путин: Повтори лъжи, довели до военни престъпления и човешко страдание

164
Тъкър Карлсън и Владимир Путин Снимка: БТА

След изявлението на руския президент Владимир Путин в интервюто с Тъкър Карлсън, говорителят на Европейската комисия коментира, че той отново се опита да повтори стари лъжи, които са довели до човешко страдание и военни престъпления.

Говорителят обобщи, че не беше изненадан от изказванията на Путин, тъй като той повтори стари лъжи и манипулации, изкривявайки фактите и проявявайки враждебност към Запада. Той изрази съжаление, че руският лидер получи възможността да разпространява пропаганда.

Путин отново повтори опасните си лъжи за Украйна, които са използвани в оправдание на войната. Тези лъжи са довели до страдание, военни престъпления и жестокости към украинците. Той отново показа, че няма интерес от истински стъпки към постигане на мир, посочи говорителят.

Путин заяви, че Русия ще защитава интересите си до край. Говорителят обаче коментира, че ако наистина иска да защитава интересите на страната си, той трябва да изтегли военните сили и оборудване от Украйна, съобразно международно признатите й граници. Той трябва да се фокусира върху решаването на проблемите пред руското общество, добави говорителят.

За още международни новини, натиснете тук