Начало България Д-р Николай Брънзалов е новият председател на УС на Българския лекарски съюз

Д-р Николай Брънзалов е новият председател на УС на Българския лекарски съюз

24
Д-р Николай Брънзалов
Д-р Николай Брънзалов/ Снимка: БТА

Новият председател на Управителния съвет (УС) на Българския лекарски съюз (БЛС), д-р Николай Брънзалов, беше избран от делегатите на 77-ия редовен отчетно-изборен събор на БЛС в Пловдив. Това стана ясно от пресцентъра на БЛС.

Д-р Брънзалов спечели мястото си като председател на организацията с 252 гласа, като другият кандидат, д-р Асен Меджидиев, получи 151 гласа.

Д-р Николай Брънзалов завършва Медицински университет – Пловдив и притежава специалности по вътрешни болести и обща медицина, както и магистратура по Здравен мениджмънт. Той работи като общопрактикуващ лекар вече 24 години. От юни 2018 г., той е заемал позицията на заместник-председател на УС на Българския лекарски съюз. Д-р Брънзалов е и заместник-председател на Столична лекарска колегия и Националното сдружение на общопрактикуващите лекари.

Съборът продължава с избора на заместник-председатели, Главен секретар, членове на УС, членове на Контролната комисия и Централната комисия по професионална етика. Събитието се провежда при закрити врата, а резултатите ще бъдат обявени по-късно.

Преди д-р Николай Брънзалов, председател на УС на БЛС беше д-р Иван Маджаров, а заместник-председатели бяха д-р Николай Брънзалов и проф. д-р Христо Шивачев.