Начало Водещи ДПС-Доган събира сигнали за репресии и натиск срещу свои членове и симпатизанти

ДПС-Доган събира сигнали за репресии и натиск срещу свои членове и симпатизанти

39
Ахмед Доган
Снимка: БТА

Трети ден в централата на ДПС продължават консултациите за подреждане на листите на коалицията на лоялни на почетния председател Ахмед Доган. В централата в София са представители на областните структури на крилото на движението, подкрепящо Доган. Самият Доган пристигна малко преди 12 часа и беше посрещнат с аплодисменти.

Депутатът Тимур Халилов обясни, че реденето на листите продължава както и през предходните два дни. Листите ще бъдат готови в понеделник. Почетният председател участва активно, каза още той.

От крилото на Доган съобщиха, че събират сигнали за репресии и натиск срещу свои членове и симпатизанти.

„Ще предприемем действия, за да информираме европейските ни партньори и международните институции, защото се оказва, че в България държавните институции работят в полза на едно определено лице и реално всичките жалби, които ние отправяме към МВР, остават без резултат“, заяви Тимер Халилов.

Междувременно кметът на Минерални бани Мюмюн Искендер, сочен за близък на Доган, остава в ареста за 72 часа с прокурорска мярка.

Вчера сутринта бе арестуван и синът му, а дъщеря му е освободена под парична гаранция, пише БНР.

Срещу кмета и децата му е повдигнато обвинение за организирана престъпна група във връзка с изградените с евросредства къщи за гости в Минерални бани.

Вчера представители на Комисията за противодействие на корупцията и Софийската градска прокуратурата влязоха в община Минерални бани и в семейния хотел на кмета на общината по разследване за усвоени евросредства.

Обиските в кметския хотел и в общината прекъснаха командировка на кмета на Минерални бани Мюмюн Искендер в чужбина.

Искендер се сочи за приближен до фракцията на Ахмед Доган в ДПС, а късно снощи от там се оплакаха, че акцията в общината и в дома на Искендер е „по поръчка на Делян Пеевски“.