Начало Новини Доминик Тийм приключи славната си тенис кариера след поражение в първия кръг...

Доминик Тийм приключи славната си тенис кариера след поражение в първия кръг на турнира във Виена

29
Доминик Тийм приключи славната си тенис кариера след поражение в първия кръг на турнира във Виена

Бившият шампион от Откритото първенство на САЩ Доминик Тийм изигра последния си мач в професионалната кариера.

31-годишният австриец отпадна в първия кръг на турнира в зала във Виена след поражение с 6:7(6), 2:6 от италианеца Лучано Дардери. Тийм изигра много силен първи сет, като особено в първата му половина върна зрителите на мача към най-добрите си дни, в които достигна до общо четири финала в турнирите от Големия шлем.

Тийм регистрира пробив за 3:2 гейма, но допусна изравняване при 4:4. В тайбрека той имаше и сетбол при 6:5 точки при сервис на Дардери, но италианецът се измъкна от критичната ситуация и при първата си възможност да вземе откриващата част, грабна шанса си и затвори тайбрека с 8:6 точки.

Във втория сет 42-рият в световната ранглиста Дардери бе много по-добрият играч и спечели мача след 6:2 гейма.

Доминик Тийм, който в последните години имаше постоянни проблеми с китката на дясната ръка, завършва кариерата си като бивш номер 3 в световната ранглиста и един от едва двамата играчи с поне четири победи срещу Рафаел Надал на клей. Той има и общо 17 титли на сметката си, като през 2019 година триумфира във Виена.

Във втория кръг Дардери пък ще очаква победителя от мача между японеца Кей Нишикори и британеца Джак Дрейпър.

Напред в надпреварата продължава номер 5 в схемата Франсис Тиафо. Американецът спечели с 6:4, 7:6(4) срещу британеца Камерън Нори. В следващия кръг той ще има за съперник бившия финалист на „Уимбълдън“ Матео Беретини от Италия.

Любопитен сблъсък с италианско участие се очертава и в друг от мачовете от втория кръг. Лоренцо Музети отстрани след 6:3, 6:2 сънародника си Лоренцо Сонего и ще срещне Гаел Монфис. Френският ветеран се справи със сънародника си Кентен Алис след 7:6(5), 6:3.

В единствения трисетов мач за деня австралиецът Алекс де Минор победи германеца Ян-Ленард Щруф след 2:6, 6:2, 6:2.