Начало Водещи Доган с нов ход за изборите: Събира подписи за коалиция „Алианс за...

Доган с нов ход за изборите: Събира подписи за коалиция „Алианс за права и свободи“

79
Ахмед Доган
Снимка: БТА

Подписка в подкрепа на регистрацията на коалиция Алианс за права и свободи е разпратена сред хората около почетния председател на ДПС Ахмед Доган.

За това съобщава сайтът rodopi24.blogspot.com, който е сочен за близък до другия лагер в ДПС – този около Делян Пеевски.

Според сайта това е трета поред подписка за участие в парламентарните избори, организирана от „фракцията „Аталай-Чакъров“.

Централната избирателна комисия не допусна регистрацията на коалицията „Демокрация, права и свободи“, а фракцията не обжалва този отказ пред Върховния административен съд, а направо подаде документи за явяване като „ДПС“.

Този ход обаче беше оспорен от единия съпредседател на ДПС Делян Пеевски.

Ако загуби и тази битка в ЦИК и съда, Ахмед Доган ще разчита на коалиция „Алианс за права свободи“, за да се запише в кандидатските листи в Кърджали и Благоевград, твърди изданието.

Информацията е била потвърдена от неназован представител на фракцията около Ахмед Доган. Пред „Клуб Z“ той е заявил, че ходът е предприет „за всеки случай“ и че ситуацията с двама съпредседатели, които действат заедно и поотделно – както изисква уставът на ДПС, създава проблеми, е признал източникът.

За регистрация в ЦИК са необходими поне 2500 подписа на привърженици.

Очаква се днес ЦИК да разгледа подадените от хората на Доган документи за регистрация на ДПС.

Върховният административен съд трябва да разгледа днес две жалби, подадени от ДПС-Пеевски заради отказа на ЦИК да регистрира коалицията “ ДПС – Ново начало“.