Начало Свят Джо Байдън се оттегля от надпреварата за Белия дом (ДОПЪЛНЕНА)

Джо Байдън се оттегля от надпреварата за Белия дом (ДОПЪЛНЕНА)

49
Джо Байдън
Снимка: БТА

Президентът на САЩ Джо Байдън обяви, че не ще се кандидатира за втори мандат и се оттегля от изборите за президент президент президент президент. Той сподели решението си в социалната мрежа „Екс“, като посочи, че оттеглянето му е в най-добрия интерес на страната и на партията му.

Байдън посочи, че вместо да се бори за преизбиране, ще се съсредоточи изцяло върху изпълнението на президентските си задължения до края на мандата. Това изненадващо обявление идва след нарастващата критика към неговата кампания и повиквания на демократите за оттегляне.

Според анкета на ABC News/Ipsos, 60% от демократите смятат, че Байдън трябва да се оттегли от надпреварата. Оттеглянето му оставя Демократическата партия със задачата да избере нов кандидат за президент.

След телевизионния дебат с Доналд Тръмп, дискусиите за способността на настоящия президент да управлява държавата върхухепехехех се затвориха.

Коментирайки оттеглянето на Байдън, Доналд Тръмп прогнозира, че Демократическата партия ще номинира Камала Харис за президент президент президент. Тръмп нарече Байдън „най-лошият президент в историята на страната“.

Демократите трябва да изберат нов кандидат и бързо, като през август имат планиран национален конгрес. Камала Харис се посочва като най-вероятният вариант за кандидат. Сред другите потенциални имена са имената на губернаторите на Калифорния, Мичиган и Илинойс.