Начало България Джевдет Чакъров: Имаме много допирни точки с ИТН. Шансовете за правителство обаче...

Джевдет Чакъров: Имаме много допирни точки с ИТН. Шансовете за правителство обаче са минимални

39
Джевдет Чакъров Снимка: Архив
Джевдет Чакъров
Снимка: Архив

Ние сме готови за диалог. Искаме да обсъдим принципи и цели, свързани с евроатлантическата ни ориентация. Това бе заявено от Джевдет Чакъров след разговор с представители на „Има такъв народ“.

Той поясни, че визията и приоритетите на ДПС и ИТ са подобни.

От голямо значение за нас, като група от ДПС, е да имаме ясни краткосрочни цели и приоритети. Начален приоритет е реализацията на съдебната реформа. Споделяме загрижеността относно демографската криза, каза Чакъров. Той добави, че получиха подкрепа по теми като образование, здраве и социални въпроси.

Първоначалната среща беше успешна. Ще видим какво ни очаква в бъдеще. Целта е да се върнем към нормалността и да обсъдим политики и приоритети за по-доброто развитие на страната, каза Чакъров.

Шансовете за формиране на правителство са минимални. „Предпочитателно е да има стабилно правителство с ясна визия и отговорности. В противен случай, срещите на този диалог могат да бъдат първата стъпка за 51-ия парламент. Нека намерим решение за сегашната критична ситуация. Всички ние сме отговорни за това, да не търсим разделение, а единство за по-добър живот в страната. Имаме възможности за това“, посочи Чакъров.

„Не ни интересуват безсмислените изявления от типа „нищо не се случва“. Виждаме общи цели с други парламентарни групи. Обществото не трябва да чака месеци за партийни решения от няколко лица. Трябва да има разум и готовност да се работи за общото добро. Ако няма такава готовност, тежката отговорност ще бъде на тези, които я носят“, заяви Станислав Балабанов от „Има такъв народ“.