Начало Коментар Депутатът Дарин Георгиев: В Исторически парк Ивелин Михайлов проповядва, че не трябва...

Депутатът Дарин Георгиев: В Исторически парк Ивелин Михайлов проповядва, че не трябва да се учи в университети

59
Дарин Георгиев Кадър: Би Ти Ви
Дарин Георгиев
Кадър: Би Ти Ви

В Исторически парк на Ивелин Михайлов се проповядва култ към неговата личност. Той се опитва да наложи разбирането, че хората не трябва да ходят в университети. Там им се забранява да учат. Образованието, което им „дава“ той, според него е напълно достатъчно и никой не трябва да се отлъчва от неговата догма. Това заяви пред Би Ти Ви независимият депутат Дарин Георгиев, който беше част от несъществуващата вече парламентарна група на „Величие“.

По думите му Ивелин Михайлов посрещал всички с обещания за богатство, но единственият, който забогатявал от измамните схеми, бил само той.

На практика Михайлов управлява техните съдби, защото те са финансово зависими от него. Те му дават едни крупни суми, като в замяна Михайлов им обещава, че ще ги инвестира в някой проект и така ще им увеличи печалбата, но нищо такова не се случва. Какво става с парите, които взима от тези хора Михайлов, е обект на разследване на временната комисия, каза още Дарин Георгиев.

Той твърди, че проектът на „Величие е бил използван единствено за користните цели на Ивелин Михайлов. Според Дарин Георгиев Михайлов се е възползвал от авторитета, който е имал сред хората Николай Марков, за да влезе в парламента.

По политическите теми Дарин Георгиев каза, че ще внесе проекторешение за връщане на старите разпоредби отпреди конституционните промени, тъй като Конституционният съд прекалено много се бави с произнасянето си по реформата във върховния закон.

Ако отговорността трябва да бъде прехвърлена на президента Радев, нека поне той да си избере хората, с които иска да работи, посочи Георгиев.

По думите на Георгиев най-големият проблем е, че никоя политическа партия не иска да състави правителство и всяка бяга от отговорност.