Начало България Депутатите ще изслушат служебните министри Виолета Коритарова и Калин Стоянов

Депутатите ще изслушат служебните министри Виолета Коритарова и Калин Стоянов

39
Депутатите , народно събрание
Снимка: БТА

Днес депутатите ще изслушат Виолета Коритарова и Калин Стоянов, които са служебни министри.

Парламентът ще чуе мнението на служебния министър на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова и на председателя на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ относно напредъка на изграждането на скоростния път Видин – Ботевград. Това е първата точка от програмата за работа на депутатите за днес. Искането за изслушване е представено от народните представители Росица Кирова, Теменужка Петкова, Николай Нанков, Александър Ненков (ГЕРБ-СДС) и Искра Михайлова от ДПС.

Освен за пътя Видин-Ботевград, министър Коритарова ще бъде изслушана и относно напредъка в изпълнението на Инвестиционната програма за общински проекти, включена в Приложение № 3 към Закона за държавния бюджет на Република България за 2024 г. Искането за изслушване е внесено от депутати от ГЕРБ-СДС и ДПС.

В пореден ред, на искане на народните представители от „Възраждане“ Костадин Костадинов и Цвета Рангелова, ще бъде изслушан и служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов. Изслушването е свързано с доброволното предаване на издирвания с червена бюлетина на Интерпол Евелин Банев-Брендо. Вчера беше включено в седмичната програма по искане от „Възраждане“.

Служебните министри на вътрешните работи Калин Стоянов и на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова ще участват и във времето за парламентарен контрол.

Още новини от деня – четете тук