Начало Водещи Денков: Трябва да има лидерска среща. Надявам се да се стигне до...

Денков: Трябва да има лидерска среща. Надявам се да се стигне до ротация

267
Николай Денков
Снимка: БТА


Президентът Николай Денков коментира текущата политическа обстановка след местните избори и предизборните протести. Той изрази необходимостта от лидерска среща, но не знае дали тя вече е планирана.

„Трябва да продължим нататък. Изборите свършиха. Трябва да прекъснат предизборните критики, заплахи и коментари и да продължим да работим нататък“, заяви Денков.

Той отново подчерта, че се надява на смяна на премиера в съответствие със споразумението между подкрепящите правителството политически сили, защото искат да видят изпълнени програмите си. „Дали ще бъда пак премиер, зависи от ясното ни определени приоритети“, добави той.

Отговаряйки на въпрос за освобождаването на председателя на Държавна агенция „Национална сигурност“, Денков сподели, че е изпратил мотивирано писмо до президента с ясно посочени законови мотиви за проблема. „Очаквам скоро решение на този въпрос. Колкото по-бързо, толкова по-добре“, каза той.

Денков също така посочи, че очаква президентът да вземе решение за отстраняване на председателя на ДАНС, отбелязвайки, че отговорността за националната сигурност лежи в правителството.

В заключение, Денков увери, че бюджетът за 2024 г. ще включва средства за важни политики и проекти, както и призова за запазване на доброто темпо и качество на приеманите закони в Народното събрание.

Този коментар дойде след участието му в третото издание на форума „Пауърс Съмит“, организирано от Webit Foundation и Дигитална национална коалиция.