Начало Водещи Денков: Ветото на президента ще бъде преодоляно

Денков: Ветото на президента ще бъде преодоляно

94
Акад. Николай Денков.
Акад. Николай Денков. Снимка: БТА

Министър-председателят Николай Денков прогнозира, че мнозинството в парламента ще отхвърли ветото, което наложи президентът Румен Радев на Споразумението за предоставяне на бронирана транспортна техника на Украйна.

„Това вето ще бъде преодоляно веднага, така, че не виждам за какво да коментирам. След това ще коментирам. Имам среща с комисар Макгинес в София, така, че след това ще имам възможност да представя други коментари, ако има“., лаконичен бе премиерът.

Той ще се се срещне с еврокомисаря по въпросите на финансовата стабилност, финансовите услуги и съюза на капиталовите пазари Марейд Макгинес, която днес е на работно посещение у нас.Тя е на визита у нас дни, след като еврокомисарят по икономиката Паоло Джентилони посети България.

Малко по-рано председателят на ДПС Делян Пеевски определи решението на президента Радев да наложи вето само с  думата – срам. Според него Народното събрание още тази седмица трябва да преодолее ветото на Президента, като с това потвърди подкрепата към Украйна и украинския народ.

Припомняме, че тази сутрин държавният глава върна за ново обсъждане в Народното събрание Споразумението с Киев. То предвижда страната ни да предостави безвъзмездно 100 БТР-и от въоръжението на МВР.  Според правителството те са с отпаднала необходимост. Според президента БТР-ите могат да се използват за охрана на границата или при бедствия и аварии.

Още новини от деня – четете тук