Начало България Даниел Лорер: Ще бъдем непреодолим фактор за съставяне на кабинета. Този път...

Даниел Лорер: Ще бъдем непреодолим фактор за съставяне на кабинета. Този път трябва да постъпим много държавнически

69
Даниел Лорер
На снимката: Даниел Лорер

Партията ПП-ДБ ще играе важна роля в формирането на следващото правителство. Изисква се от нас да сме много отговорни в този момент, споделя Даниел Лорер, представител на партията.

Той посочва, че ПП-ДБ получава повече гласове в тази изборна кампания в сравнение с предишните. Според него, ГЕРБ ще са вероятният победител и трябва да предложат формула за управление, след като приканят идеи от другите партии. Въпреки че ПП-ДБ отправи варианти, те срещат предимно критики и подигравки от страна на другите политически играчи.

В интервю за Българската национална телевизия, Лорер заяви, че ще очакват с интерес предложенията на ГЕРБ и целият процес на формиране на новото управление.

Относно предложението за съвместно разбирателство между ГЕРБ и другите партии, Лорер коментира, че важно е произнесеното по време на изборната кампания да остане там и сега трябва да се фокусираме върху конкретните предложения за бъдещето на страната. Партията вярва, че ще бъде важен състав на правителството и важно е да излезем от политическата криза, в която се намираме, каза Лорер.

„ПП-ДБ винаги сме готови да се борим на множество фронтове и гражданите са убедени в това. Независимо от подкопаването от другите партии, ние запазваме вярността си. Този факт показва, че обществото приема идеята за силна центристка партия, която останалите партии трябва да следват“, добави той.

Според Лорер, ПП-ДБ няма да прави компромиси по отношение на върховенството на закона и борбата с корупцията.